Hoppa till sidans innehåll

Styrkelyftförbundet


På Riksidrottsmötet (RIM) i Karlstad i maj beslutades det att anta den strategiska plan, Strategi 2025, som jobbats fram för att guida svensk idrott in i framtiden. I en serie inlägg kommer vi presentera delar ur Strategi 2025.
 
Den 5 augusti tågade svensk idrott med i Prideparaden, Stockholm för tredje året i rad och självklart var även Svenska Styrkelyftförbundet med i paraden.
 
Förra veckan inleddes (och avslutades) klassiska bänk-EM för alla ålderskategorier i finska Ylitornio. Våra svenska lyftare visade återigen klass på internationella mästerskap.
 
Till EM i utrustad styrkelyft som avgjordes i Tjeckien skickade Sverige en 16 lyftare stark trupp. Hur stark den visade sig vara kunde vi bara drömma om.
 
Semesterstängt och begränsad bemanning på kansliet under sommaren.
 

Vi har tagit ställning!!

(2017-07-11 10:00)
Den 5 augusti är det dags för Stockholm Pride och självklart kommer Svenska Styrkelyftförbundet gå med i tåget även i år för att visa att vi tagit ställning.
 
Igår släppte Svenska Spel ett pressmeddelande tillsammans med Svenska Styrkelyftförbundet om Prispallen. De starka framgångar som våra internationella lyftare haft i år möjliggör genom Prispallen ett ökat bidrag till SSFs barn- och ungdomssatsningar.
 
En forskargrupp från Umeå Universitet söker nu deltagare till en studie där de ska undersöka ländryggsbesvär hos styrkelyftare.
 
Att styrkelyft och styrketräning är bra människan är inget nytt och fler och fler föräldrar börjar även inse vikten av att sina barn bygger upp sin styrka vilket ledde till att prova-på områdena i Borås och Almedalen var mer än välbesökta.
 
I samarbete med Eleiko erbjuds nu intresserade föreningar att köpa hela eller delar av tävlingsutrustningen från SM-veckan.
 

SM Guide Borås

(2017-06-28 09:00)
Måndag 3/7 till torsdag 6/7 pågår tävlingarna i klassisk styrkelyft och på fredag 7/7 släpper vi in bänkpressarna på tävlingsflaket.
 
Klassiska styrkelyfts-VM är nu över och det är dags att summera våra seniorers prestationer som räckte till 4 totalmedaljer och 10 delgrensmedaljer.
 

Sammanfattning junior-VM

(2017-06-20 20:00)
Magnesiadammet har just lagt sig och juniorerna har tävlar färdigt. Imorgon är det dags för seniorerna att inta tävlingsflaket, men innan dess, läs och beundra våra fantastiska juniorer.
 

Sammanfattning veteran-VM

(2017-06-19 09:11)
Även om VM i klassisk styrkelyft i vitryska Minsk inte är avslutat har våra veteraner tävlat färdigt. Läs och imponeras av deras framfart!
 
Som du kanske vet har SSF en kommitté som heter Jämställdhets- och mångfaldskommittén. Den behandlar exempelvis frågor om kön, läggning, religion och rasifiering.
 

Postadress:
Täby AK - Styrkelyft
Tibblehallen, Attundavägen 5-7
18334 Täby

Kontakt:
Tel: 087584814
E-post: This is a mailto link